Bestrijd schrik in het donker met deze 3 tips én een diefstalverzekering!

Spreekt het knusse gevoel van een herfstige dag jou wel aan, maar schrikken de korte en donkere dagen jou af? Het ziet er naar uit dat die schrik wel eens de bovenhand kan nemen. Voornamelijk op momenten dat je alleen thuis bent én je plotseling iedere deur of kast hoort kraken! Wees jouw schrik voor inbrekers of dieven een stapje voor. Lees 3 tips om je woning te beschermen!

1.   Bewoonde indruk

Vertrek je tijdens de kerstvakantie op reis? Dan is het een gouden tip om je huis er bewoond te laten uitzien, vooraleer je weggaat. Je kan bijvoorbeeld aan je buren vragen om dagelijks eens het huis binnen te gaan, één van hun auto’s op jouw parking te parkeren, of simpelweg jouw eigen wagen voor de deur te parkeren in de plaats van deze te verstoppen in de garage.

2.   Vermeld je vertrek niet op social media

In een euforie van geluk, gebeurt het soms dat je op social media heel open bent over jouw reis van bestemming, het tijdsbestek van jouw vertrek alsook de compagnie waarmee je vertrekt. In principe is dat helemaal geen probleem, maar of het verstandig is, is in dit geval een ander paar mouwen. Dieven zijn erop gewiekst om hun doelwit nauw in de gaten te houden, vooraleer ze daadwerkelijk toeslaan. Kortom, hoe discreter je bent online, hoe minder gevaar offline!

3.   Politietoezicht

Ben je voor een lange periode op reis? Misschien is het wel een goed idee om de lokale politiezone hiervan in te lichten. Een extra oogje in het zeil houden, kan nooit geen kwaad. Op die manier kunnen zij snel handelen van zodra er onverwachte omstandigheden plaatsvinden rond jouw woning én kan jij met een iets geruster hart op reis vertrekken.

Diefstalverzekering, nuttig of niet?

Net zoals de brandverzekering, is de diefstalverzekering een niet-verplichte verzekering. Toch zijn beiden sterk aangeraden om je woning te beschermen tegen schade en diefstal. Veelal is de diefstalverzekering een optionele verzekering bij de brandverzekering die je aangaat. Specifiek dekt een diefstalverzekering de kosten in de volgende situaties:

  • Bij inbraak (zoals een geforceerde deur of via ladder)
  • Bij gebruik van valse of gestolen huissleutels
  • Bij inbraak door persoon die zich anders voordoet dan zijn werkelijke identiteit.
  • Bij diefstal na dreigementen of met geweld.

Wens je een diefstalverzekering aan te gaan? Maak meteen een afspraak om dit verder te bespreken!